Annons från Nina Samtalsgruppen

Så slipper du psykiatrins långa väntetider

Inom psykiatrin är väntetiderna ofta långa vilket kan vara frustrerande för dig som väntar på en neuropsykiatrisk utredning. Det är många gånger först när en väldokumenterad diagnos är ställd som du kan få tillgång till rätt stöd och behandling och därigenom möjlighet att må bättre. Hos familjeföretaget Nina Samtalsgruppen kan du få den hjälp du behöver när du behöver den, oavsett om det gäller utredning eller behandling.

– Vi arbetar både förebyggande och behandlande med människor i alla åldrar, berättar Frida Janson, tf verksamhetschef, leg. psykolog och ansvarig utredare på Nina Samtalsgruppen.


Klicka här för att få veta mer om utredningar

Hos Nina Samtalsgruppen kan du få genomgå en neuropsykiatrisk utredning av hög kvalitet. Förutom en eventuell diagnos så ger en neuropsykiatrisk utredning dig en bättre förståelse för hur just du fungerar. Många kan uppleva det som en upprättelse att efter många års kamp äntligen få en förklaring på varför vissa saker, som har verkat så lätt för andra, har varit så svårt för dem. 

– Vi svarar inte bara ja eller nej på den frågeställning du kommer med. Vi utreder alltid brett för att kunna ge en förklaring till vad som orsakar de problem du har, förklarar Nina Samtalsgruppens Frida Janson. Våra utredningar blir många gånger omfattande då vi går grundligt till väga. För att kunna hjälpa så många som möjligt försöker vi vara flexibla och erbjuda kreativa lösningar. Om du till exempel bor långt bort kan vi ordna så att alla besök på plats kan ske på en och samma dag och delar av utredningen kan göras via videosamtal. Priset för en utredning hos oss ligger på cirka 40 000 kronor beroende på hur omfattande vi bedömer att den kommer att bli. Efter ett första bedömningssamtal får du reda på det exakta priset och kan därefter ta ställning till om du vill gå vidare.

Här kan du läsa mer om Nina Samtalsgruppen

Individens behov i fokus

Förutom individuell psykoterapi och neuropsykiatriska utredningar för barn och vuxna erbjuder Nina Samtalsgruppen även parterapi, gruppbehandling, familjebehandling, anhörigstöd, handledning, och konsultation. Oavsett insats står individens behov i fokus.

– Människor kan behöva olika stöd och hjälp i livet och vi har därför behandlare med kompetens inom många olika inriktningar och områden. Oavsett problem kan vi ofta matcha det med en behandlare som har den kompetensen, säger Frida Janson.

Enkelt att få hjälp

I dagens prestationssamhälle oroar sig många över att inte räcka till. Det är viktigt att vara duktig och kunna leverera, något som ibland leder till psykisk ohälsa. För den som har tagit steget och bestämt sig för att söka hjälp kan väntetider kännas extra långa. Det är inte ovanligt att behöva vänta i månader för att få träffa en psykolog i den offentliga vården.

– Vi vill göra det enkelt för den som kommer till oss att få rätt hjälp. Vi kan erbjuda tider snabbt för människor i alla åldrar. Vi tar emot besök i våra härliga lokaler centralt i Stockholm och kan även erbjuda videosamtal för den som föredrar det. Vi ser fram emot att få hjälpa ännu fler under många år framöver, avslutar Frida Janson.

Boka ett bedömningssamtal